Politie laat foutparkeerders in buurt van Graspop-weide wegtakelen - Het Nieuwsblad - Crune Blogs

Latest

2024年6月20日木曜日

Politie laat foutparkeerders in buurt van Graspop-weide wegtakelen - Het Nieuwsblad

“We hebben begrip voor de parkeerproblemen nu de parkings rond de festivalweide van Dessel ontoegankelijk zijn. Toch zullen we auto’s die gevaarlijk geparkeerd staan laten takelen”, zegt burgemeester Kris Van Dijck (N-VA). Donderdag reden takelwagens al aan en af.

Thierry Goeman

Hoewel donderdagmiddag toch een beperkt aantal auto’s werd toegelaten op een van de parkings, zal de meerderheid van wie met de wagen naar Graspop komt gewoon langs de straat moeten parkeren. Het merendeel van de parkings in namelijk – net als bij de uitgeregende editie van 2016 – niet toegankelijk door de weersomstandigheden van de afgelopen dagen.

Woensdagavond was het al duidelijk dat veel festivalgangers parkeerverboden aan hun laars lapten en hun wagen, onder meer langs de drukke N118, in de graskant achterlieten. Ondanks de verbodsborden die er staan.

Veel festivalgangers rekenden erop dat de politie soepel zou zijn door deze uitzonderlijke omstandigheden. Maar donderdagochtend reden takelwagens aan en af om foutparkeerders weg te takelen. “We gaan vandaag en ook de rest van het weekend niet de grote boeman spelen en hebben uiteraard begrip voor de situatie. Maar op plaatsen waar auto’s te gevaarlijk staan zoals op fietspaden of waar ze opritten van woningen versperren, zullen ze weggetakeld worden”, zegt burgemeester Kris Van Dijck. (Lees verder onder de foto)

Veel festivalgangers lappen de parkeerregels aan hun laars.

Zo is er een noodcamping gemaakt met een oversteek. Auto’s die daar foutgeparkeerd staan en zo een gevaar vormen voor de festivalgangers, worden verwijderd. Wat verderop, waar ze veiliger staan, worden ze ongemoeid gelaten. “Maar het mag zeker geen vrijgeleide zijn voor bestuurders om hun wagen te parkeren op plaatsen waar dat niet mag en waar dat ook duidelijk is aangegeven met verkeersborden. We gaan niet iedereen wegtakelen, maar waar de politie het nodig vindt, zal dat dus wel gebeuren. Vandaag en ook de rest van het festivalweekend”, zegt de burgemeester.

“We gaan niet iedereen wegtakelen, maar waar de politie het nodig vindt, zal dat dus wel gebeuren”

Kris Van Dijck

Burgemeester Dessel

De politie die in de buurt het verkeer regelt, raadt bestuurders die langs de kant van de weg of op andere publieke plaatsen parkeren aan om een papiertje met hun gsm-nummer achter de autoruit te leggen. “Zo kunnen we jullie contacteren als er een probleem zou zijn.”

Wie van het festival komt en ziet dat zijn auto verdwenen is, neemt best contact op met de politie op het nummer 014/33.37.00. De meeste getakelde wagens worden naar de terreinen van takelbedrijf Goos in Geel gebracht. Daar kunnen ze ook na de laatste optredens nog worden opgehaald.

Hoeveel festivalgangers aangerekend krijgen om hun wagen terug te krijgen, kan voorlopig niemand zeggen.

LEES OOK. LIVE. Regen en onweer verwacht op eerste dag Graspop, politie sleept veel fout geparkeerde auto’s weg

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjQwNjIwXzk0MjY2Njc00gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿