LIVE. Regen en onweer verwacht op eerste dag Graspop, politie sleept veel fout geparkeerde auto's weg - Het Nieuwsblad - Crune Blogs

Latest

2024年6月20日木曜日

LIVE. Regen en onweer verwacht op eerste dag Graspop, politie sleept veel fout geparkeerde auto's weg - Het Nieuwsblad

Instroom Graspop voorlopig onder controle, politie takelt wel wagens

In Dessel start donderdagnamiddag het vierdaagse metalfestival Graspop en door de aanhoudende regenval gebeurt dat zonder de - te drassige - parkeerterreinen open te stellen. De instroom van de festivalgangers is echter voorlopig onder controle, klinkt het bij de organisatie en de gemeente, al moest de politie wel al wat wagens takelen die verkeerd geparkeerd stonden.

Graspop riep, na de beslissing om de parkings gesloten te houden, op om massaal met het openbaar vervoer en de fiets naar het festival te komen. "Heel wat mensen doen dat ook, er zijn momenteel zowat 50 procent meer mensen die met de trein komen dan andere jaren", zegt Kris Van Dijk (N-VA), burgemeester van Dessel. "Aan het station van Mol kan je een pendelbus nemen. De wachttijden lopen daar wel op tot een halfuur, maar het is onder controle."

Wie toch absoluut met de wagen wil of moet komen, kan terecht op een parkeerterrein in het gehucht Witgoor, om ook daar vervolgens een pendelbus te nemen. De gemeente laat uitzonderlijk ook toe dat er in de wijde omgeving van het festival langs de straat wordt geparkeerd. "Dat gebeurt tot nu toe zonder al te veel problemen", stelt Van Dijk. "Wel moet de politie hier en daar tussenbeide komen. Sommige wagens stonden op een fietspad of blokkeerden opritten. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn."

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjQwNjIwXzkzMTg5MDg00gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿