Noodplan treedt in werking voor Graspop: woensdag gaat geen enkele parking open, voorprogramma woensdagavond is afgelast - VRT.be - Crune Blogs

Latest

2024年6月19日水曜日

Noodplan treedt in werking voor Graspop: woensdag gaat geen enkele parking open, voorprogramma woensdagavond is afgelast - VRT.be

Door de aanhoudende regen is Graspop Metal Meeting genoodzaakt om voor woensdag het noodplan in werking te laten treden. Dat houdt concreet in dat er geen enkele parking opengaat en dat het voorprogramma woensdagavond wordt afgelast.

Hoewel het metalfestival in Dessel officieel pas donderdag start, verwacht de organisatie woensdag ook al veel festivalgangers. Desondanks gaat er woensdag geen enkele parking open. Wie echt genoodzaakt is om te overnachten, probeert best de camping Boneyard en Inferno te bereiken met het openbaar vervoer, aldus de organisatie. 

Het gehele voorprogramma op woensdagavond, inclusief de 'Boneyard Pre-party hosted by Studio Brussel', wordt eveneens afgelast. 

De organisatie onderstreept dat ze de situatie op de voet volgt en maakt zich sterk dat er beter weer voorspeld wordt. "De programmatie van de andere festivaldagen komt niet in het gedrang", luidt het optimistisch.

Parkeren in de straten van Dessel

Zoals het er nu naar uitziet, gaan de andere dag 2/3 van de parkings open. "De organisatie en de gemeente hebben ervoor gekozen om Graspopbezoekers te laten parkeren in en langs de Desselse straten, zoals in 2016", klinkt het. "Dit moet natuurlijk op de wettelijke manier gebeuren." Aan de bezoekers én omwonenden vraagt de gemeente "begrip voor deze uitzonderlijke toestand". 

De organisatie roept ook op om de rest van de week zoveel mogelijk het openbaar vervoer te nemen. "Neem de trein, er zijn gratis pendelbussen van aan het station in Mol. We hebben daar ook een kiss-and-rideparking voorzien. We raden ook aan om te carpoolen als dat mogelijk is."

Bezoekers die het openbaar vervoer nemen, krijgen green coins die ze kunnen inruilen voor gadgets
Peter Van Geel

Het festival hamert al enkele jaren op de boodschap om het openbaar vervoer te gebruiken. "Zo zijn er pendelbussen uit verschillende grootsteden die hierheen rijden en delen we 'green coins' uit aan mensen die het openbaar vervoer gebruiken. Die kunnen ze inruilen voor leuke gadgets."

Festivalterrein en campings volledig bruikbaar

Graspop Metal Meeting ontvangt dagelijks 55.000 bezoekers: 10.000 festivalgangers met een dagticket, en 45.000 mensen met een combiticket, van wie de meerderheid blijft overnachten in de buurt van het festival. Er zijn 2 grote vakantieparken in de buurt en het festival heeft een gewone en een mobilhomecamping. De organisatie verwacht - voorlopig - geen problemen op die terreinen, noch op de festivalweide.

"Het gras op ons festivalterrein is van een speciaal type en wordt het hele jaar door goed verzorgd en gemaaid. We laten tijdens de opbouw geen zware machines toe op de weide, zodat de grasmat niet beschadigd wordt."

Geen modderplassen dus op het festivalterrein in Dessel, maar - voorlopig - prachtig groen gras. De voorbije weken is er ook werk gemaakt van de drainage of zogenoemde 'ontwatering' van de ondergrond. Volgens de organisatie biedt de typische zandgrond in de Kempen het voordeel dat overtollig water vlotter afgevoerd geraakt, dan in het geval van een stevige kleigrond waarop plassen blijven staan.

Aan de toiletten in de buurt van het dubbele hoofdpodium - waar veel volk passeert - wordt een extra verstevigde vloeraangelegd
Foto: VRT NWS

De organisatie zal er alleszins alles aan doen om de kwaliteit van het terrein te bewaren tijdens het vierdaagse festival. "Voor het hoofdpodium liggen standaard vloerplaten, maar op plaatsen waar we veel volk verwachten, zullen we nog extra platen leggen, zoals in de buurt van de toiletten."

Er ligt achter de schermen ook een grote hoeveelheid boomschors en extra rijplaten klaar om de komende dagen in te grijpen op plaatsen waar het zeer nat is of waar veel modder ligt. "Dat kost extra geld, maar het is onze plicht."

Vooral op de eerste festivaldag nu donderdag wordt er volgens VRT-weerman Bram Verbruggen regen en felle buien met onweer verwacht.

Het laatste materiaal wordt via tijdelijk geplaatste rijplaten het terrein op gebracht, om de ondergrond te sparen
Bron: VRT NWS

Graspop Metal Meeting vindt plaats van donderdag 20 juni tot zondag 24 juni. Onder meer Alice Cooper, Tool, Brutus, Bring Me The Horizon en Deep Purple staan op de line-up. Het festival is volledig uitverkocht.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiaWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyNC8wNi8xOC9ncmFzcG9wLW1ldGFsLW1lZXRpbmctZGVzc2VsLWZlc3RpdmFsLW11emllay1jYW1waW5ncy1wYXJraW5ncy1hL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿