Gent wint Europese fietsprijs voor goede fietspaden en fietsbruggen - VRT.be - Crune Blogs

Latest

2024年6月19日水曜日

Gent wint Europese fietsprijs voor goede fietspaden en fietsbruggen - VRT.be

Op een groot fietscongres in Gent, heeft de gaststad een internationale prijs gekregen voor zijn fietsinfrastructuur. Volgens de jury is Gent op dat vlak een voorbeeld, met 500 kilometer goede fietspaden en meer dan 60 fietsbruggen en fietstunnels onder gevaarlijke kruispunten. 

Het was schepen van mobiliteit, Filip Watteeuw (Groen), die de prijs in ontvangst mocht nemen op Velo-City in Gent. Dat is een internationaal fietscongres dat 4 dagen duurt.

De conferentie vond voor het eerst plaats in 1980 en verhuist elk jaar naar een andere wereldstad. Gent is na Brussel de 2e Belgische stad die het congres mag organiseren. Het is een plek waar overheden, academici en bedrijfsleiders met elkaar praten over de toekomst van de fiets.

In Gent vindt het congres plaats in het Kuipke. Er worden meer dan 1400 deelnemers uit 60 verschillende landen verwacht. 

Europese fietsprijs voor Gent

Op Velo-City zijn dinsdagavond ook de ECF-awards uitgereikt. Daarmee wil de European Cyclist Federation steden bekronen voor hun fietsinfrastructuur, verkeersveiligheid, fietsbeleid, ... . 

Ook Gent viel in de prijzen. Omdat de stad een heel goede fietsinfrastructuur heeft, zegt de jury. "Met meer dan 500 kilometer aan goede fietspaden, en 60 fietsbruggen en fietstunnels. Tijdens Velo-City zal Gent trouwens een nieuwe fietsbrug openen. Het gaat om de Annie Vande Wielebrug over de Watersportbaan. 3000 fietsers en voetgangers zullen de brug elke dag kunnen gebruiken richting het station."

Er waren ook prijzen voor de steden Bologna (Italië), Lyon (Frankrijk) en Quelimane (Mozambique) 

Bologna werd bekroond omdat je in de meeste straten maar 30 kilometer per uur mag rijden. Dat maakt het voor de fietsers veel veiliger. Door de maatregel zijn er nu 30 procent meer fietsers in de stad.     

Lyon kreeg een prijs omdat het er tegen 2030 wil voor zorgen dat alle inwoners op 10 minuten afstand een goed fietspad kunnen gebruiken.  

En Quelimane werd bekroond omdat het het eerste fietspad van Mozambique heeft. Het is DE fietsstad van Afrika met een fietsende burgemeester.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiSmh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyNC8wNi8xOC9nZW50LWZpZXRzLXByaWpzLWNvbmdyZXMtdmVsb2NpdHkv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿