Twee schoten, onbeantwoorde liefde en een onverwacht telefoontje: dit was de seizoensfinale van 'Thuis' - Het Belang van Limburg - Crune Blogs

Latest

2024年6月14日金曜日

Twee schoten, onbeantwoorde liefde en een onverwacht telefoontje: dit was de seizoensfinale van 'Thuis' - Het Belang van Limburg

De aflevering startte met Eddy (Daan Hugaert) die op oorlogspad was. Hij kreeg verontrustende signalen over dochter Britt (Apollonia Sterckx) en vooral over haar vriend Abel (Bas Van Weert). “Ik moet iets doen of ik spring uit mijn vel”, brieste hij. Eddy las Nancy (Ann Pira) de levieten, maar zij beet in haar naïviteit van zich af. “Abel is veel te goed voor Britt. Zij wou niet luisteren naar mij, al wat ik deed, was niet goed genoeg voor haar.”

Het kwam tot een hoogoplopende ruzie. Eddy was radeloos. “Niemand geeft om mijn Britt. Hij is ze aan het kapotmaken. Ik kan dat zomaar niet laten gebeuren”, stamelde Eddy. Ondertussen werd Britt door haar vriend/loverboy geblinddoekt en stuurde hij berichten naar zijn vrienden. Maar wat haar te wachten staat, is pas voor na de zomer.

Welke plannen heeft Abel met Britt?© vrt

In het ziekenhuis werd Thérèse (Dara Ogubunti) weer wakker, nadat ze ’s nachts door Abel was bedwelmd. Ze had last van flinke hoofdpijn, maar dat verontruste haar niet. Ze merkte wel dat haar nachthemd anders was geknoopt. Daarna ontsloeg Judith haar uit het ziekenhuis. Sunny (Prince K. Appiah) gaf zijn zus onderdak.

Thérèse ziet dat haar hemd anders is geknoopt.© vrt

Onbeantwoorde liefde

Viv (Lynn Van den Broeck) deed de voorbije maanden veel moeite voor Lowie (Mathias Vergels), maar de liefde werd niet beantwoord. Ondertussen schreef Lowie een mail, om de situatie te verduidelijken. Hij gaf aan haar gebruikt te hebben om zijn verdriet af te reageren na de gebeurtenissen met Polly, iets wat ze niet verdiende. “Het verdriet zal altijd baas over mij spelen en ik wil je daar niet mee belasten. Jij verdient alleen de beste versie van mij en dat ben ik niet. Ik hoop dat je gelukkig zal worden, maar zonder mij.” Wanneer Viv Lowie opzoekt, ziet ze hem kussen met Silke (Ivana Noa).

Viv is er ondersteboven van als ze Lowie en Silke bezig ziet.© vrt

Wie belt aan?

Dieter (Raf Janssen) zag tijdens een undercoveroperatie hoe Gregory (Andres Doise) aan een kompaan een wapen overhandigde. Maar Dieters telefoon maakte lawaai, waarop de bende uit mekaar stoof. Na een kat-en-muisspel werden Gregory en een vrouw opgepakt, die in het bezit was van drie kilogram cocaïne. De persoon die kon ontsnappen, was een zekere Stijn, naast voor drugsfeiten, ook veroordeeld voor wapenbezit en -handel. Sinds enkele maanden was hij voorwaardelijk vrij. Hij werd diverse keren aangehouden op verdenking van slagen en verwondering en foltering. Als Dieter en Tim (Jeroen Lenaerts) dat vernemen, beseffen ze dat er gevaar dreigt.

Is Robin in gevaar?© vrt

Terwijl iedereen naar het proces van Marianne was, begon Robin (Frits De Ruyter) anonieme berichten te krijgen. Showe foto in de krant, killer. Ge ziet: ’t kan rap gebeurd zijn”. Plots ging de deurbel. Dreigt nieuw onheil? Durft Robin gaan kijken?

Moeilijke tijden voor Marianne

Op het proces besloot Karin (Kadèr Gürbüz) met de voeten vooruit het op te nemen voor haar cliënt, weduwe Nathalie Coseyns (Annick Christiaens). De advocate hing een beeld op van een lieve oma die er onschuldig uitziet. “Maar schijn bedriegt zo vaak”, brieste ze. “Ik ga zelfs niet proberen u ervan te overtuigen dat Marianne (Leah Thys) schuldig is aan moord. De feiten gaan dat voor mij doen. Waarop ze verbaal brandhout maakt van Marianne. “Ze handelde met voorbedachten rade.”

Karin is op dreef.© vrt

Karin omschreef haar ex-schoonmoeder als koelbloedige moordenares. “Kijk door de schone schijn heen. De familie Coseyns verdient gerechtigheid. Ze moet de straf krijgen die ze verdient.”

Haar harde uithaal zorgde voor woede bij Tom (Wim Stevens). Maar Marianne vergaf haar. “Je doet je job, anders deed iemand anders het”, klonk het.

De weduwe en dochters van Alexander.© vrt

Tom ging vervolgens in de tegenaanval. “De feiten zijn wat ze zijn. Maar er was een persoonlijke vendetta. Ze werd gepest, getreiterd, opgejaagd en in de hoek gedreven. Alexander (Erik Goossens) terroriseerde haar. Zij raakte uitgeput, bang en wanhopig en zag geen uitweg meer. Wat volgde, was geen moord, maar een wanhoopsdaad”, klonk het. “Toen Marianne hoorde dat Alexander ook haar kleinzoon iets zou aandoen, is er iets geknakt. Ze verloor haar gezond verstand en handelde uit onweerstaanbare drang met de gekende gevolgen. Wat zou u in haar plaats hebben gedaan?”

Krijgt Tom de jury aan zijn kant?© vrt

Daarna hield Marianne een emotioneel betoog. Ze zei dat ze haar daden nooit zal goedpraten en niet zal vergeven. “Het werd zwart voor mijn ogen, toen ik weer kon zien, was het te laat. Ik had in één klap veel levens verwoest. Ik maakte een onvergeeflijke fout en ben bereid om de gevolgen te dragen. Ik zal mij schikken naar uw oordeel. Wat mij te wachten staat, is ondergeschikt aan de toekomst van de nabestaanden.”

“Wanneer Nancy naar buiten loopt, hoort ze dat er binnen twee schoten worden afgevuurd. Er ontstaat paniek in het gerechtsgebouw”

clifhanger Thuis

vrt

Na de zitting was het wachten op een uitspraak. Nancy ging haar taxi halen. Wanneer ze naar buiten loopt, hoort ze dat er binnen twee schoten worden afgevuurd. Er ontstaat paniek in het gerechtsgebouw. Nancy loopt terug naar binnen en slaat de handen voor haar gezicht.

Nancy is in shock om wat ze ziet.© vrt

Mama?

De aflevering eindigde met een onverwacht telefoontje voor Tamara (Tine Priem). Ze dacht Dries aan de lijn te hebben, maar er weerklonk een stilte aan de lijn. Waarop een kinderstem plots “mama” zei. Zoals de kijker weet is Tamara’s ex Bob (Christophe Haddad) gevlucht met kleine Leo, maar denkt Tamara dat Bob, Leo en Polly omkwamen bij de ontploffing van de boot. Waar is Leo? Was het wel Leo? En zal haar omgeving Tamara geloven? Vragen die na de grote vakantie een antwoord krijgen.

Heeft Tamara echt Leo gehoord?© vrt

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiLGh0dHBzOi8vd3d3LmhidmwuYmUvY250L2RtZjIwMjQwNjEzXzk2OTkwNjE10gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿